AthensBook 1.1.0 – Time to Contribute!

The Athensbook 1.1.0

Περίπου δύο μήνες πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση του AthensBook για το iPhone. Ήταν δύο μήνες σαφώς πιο γεμάτοι απ’ ό,τι περιμέναμε, αφού πέρα από την συνεχή ανάπτυξη της εφαρμογής και τον εμπλουτισμό της με νέα δεδομένα (θυμάστε τα κουμπάκια πίσω από τις κουρτίνες), είχαμε και μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το Geo|Ads, όσο και για το πάντρεμα της υποδομής του AthensBook με άλλες πλατφόρμες. Τα καλύτερα νέα έχουν να κάνουν με την υποδοχή και το άφθονο και χρήσιμο feedback από τους χρήστες του AthensBook.

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να τραβήξουμε τις κουρτίνες και να ανακοινώσουμε τη διαθεσιμότητα του AthensBook 1.1.0, μιας έκδοσης με μεγάλες αλλαγές στην υποδομή της εφαρμογής, που επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, σαφώς γρηγορότερη προσθήκη σημείων ενδιαφέροντος. Τι νέο προσφέρει λοιπόν αυτή η έκδοση; Σε μια πρόταση: καταστήματα και ΑΤΜ για επτά από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία και κάβες αλλά επίσης την κίνηση τους δρόμους της Αθήνας, με πληροφορία που ανανεώνεται κάθε μισή ώρα από την Τροχαία. Θα δείτε επίσης σημαντική βελτίωση στην ακρίβεια των τιμών βενζίνης, χάρη στην ενσωμάτωση των καθημερινών ενημερώσεων του fuelprices.gr.

Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε πάρει τα σχόλια και τις προτάσεις σας, και ήδη δουλεύουμε αρκετές νέες κατηγορίες σημείων ενδιαφέροντος, με στόχο να κάνουμε το AthensBook έναν πλήρη οδηγό πόλης. Βασικός σκοπός μας παραμένει να εξελίξουμε το AthensBook ως εφαρμογή αλλά και ως υπηρεσία, πιστοί στην καινοτομία που το ξεχώρισε αρχικά από τις μυριάδες εφαρμογές για GPS — εφαρμογές που παρέχουν μεγάλο όγκο πληροφορίας ‘στατικής’ και συχνά μικρής χρησιμότητας για τον μέσο χρήστη. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και για άλλες ελληνικές πόλεις — η Θεσσαλονίκη είναι ήδη στη λίστα μας και έχουμε ξεκινήσει την συλλογή πληροφορίας.

Ένας τρόπος εμπλουτισμού της εφαρμογής που ταιριάζει στο πνεύμα του AthensBook είναι το ‘crowdsourcing’, δηλαδή η συλλογή και χρήση δεδομένων από όλους εμάς που χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, τους χρήστες. Αυτή είναι ίσως και το πρώτο βήμα για ένα πιο ‘κοινωνικό’ AthensBook, μια υπηρεσία που θα συνδυάζει ποιότητα και ακρίβεια της πληροφορίας με τις απόψεις των χρηστών της.

Contribute; Τι είναι και πως δουλεύει;

Επιλέγουμε — μετά από εξέταση των δικών σας επιθυμιών, των διαθέσιμων πόρων και των προτεραιοτήτων μας — ποιές κατηγορίες σημείων ενδιαφέροντος θα προσθέσουμε στο AthensBook. Και ζητάμε την βοήθειά σας για να μαζέψουμε την πληρέστερη και ακριβέστερη πληροφορία.

Στη σελίδα ‘Contribute’ θα έχετε πολύ σύντομα αυτή τη δυνατότητα: θα μπορείτε δηλαδή να προσθέσετε ένα νέο σημείο ή να τροποποιήσετε ένα υπάρχον — για κατηγορίες που ήδη είναι διαθέσιμες ή άλλες που βρίσκονται στο στάδιο εξερεύνησης.

Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να καταχωρήσετε όσα περισσότερα στοιχεία γνωρίζετε για ένα καινούργιο σημείο, π.χ. ένα νεο βενζινάδικο που μόλις άνοιξε στη γειτονιά σας, ή μια εξαιρετική κάβα που έχουμε ξεχάσει να συμπεριλάβουμε στις επιλογές μας. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή αλλαγές στα υπάρχοντα δεδομένα, π.χ. κάποιο φαρμακείο που έκλεισε ή μετακόμισε.

Η λειτουργία ‘Contribute’ βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών και θα ενεργοποιηθεί την Δευτέρα!

Γίνετε beta testers για το AthensBook

AthensBook

Η ανάπτυξη του AthensBook όμως δεν σταματά εδώ. Πέρα από τη γρήγορη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων γίνονται συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης της εφαρμογής, τόσο από πλευράς δυνατότητων όσο και απόδοσης. Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στην γρήγορη ανάπτυξη του AthensBook: να γίνετε beta testers για τις επόμενες εκδόσεις του. Με αντάλλαγμα κάποιες ώρες δοκιμών και bug reports, θα έχετε πρόσβαση στην πιο φρέσκια δουλειά της ομάδας και θα έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε την κατεύθυνσή της. Μπορείτε να εκφράσετε ενδιαφέρον σήμερα κιόλας εδώ.
Για μεγαλύτερη πιθανότητα επιλογής σας, και καθώς οι θέσεις των beta testers είναι περιορισμένες, σας προτείνουμε να μας γράψετε, σε 100 λέξεις ή λιγότερες, εάν έχετε σχετική εμπειρία τόσο στον χώρο της γεωπληροφορικής [ή της πληροφορικής γενικότερα] όσο και στη δοκιμή εφαρμογών — και ποιά είναι αυτή — καθώς και την ηλικία σας.