AthensBook Goes Android: calling all beta testers!

The AthensBook for Android Private Beta Programme
Τον τελευταίο καιρό έχουμε δεχθεί πολλά μηνύματα που μας ζητάνε νέα για την επικείμενη έκδοση του AthensBook για Android. Με την πλατφόρμα να έχει μπει δυναμικά πλέον και στην ελληνική αγορά, ήταν κάτι που περιμέναμε. Και κάτι που μας ενθουσιάζει — το Android ήταν μέσα στα πλάνα μας από την εποχή που το AthensBook ήταν τρία κουμπάκια σε μια μεγάλη άδεια οθόνη. Καιρός λοιπόν για ένα update.

Η ανάπτυξη του AthensBook για το Android είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, με ρυθμούς που εντάθηκαν μέσα στο 2010 και τώρα μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία. Αν χρειαστήκαμε λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο υπολογίζαμε, ήταν γιατί εδώ πλέον δεν έχουμε την άνεση να υποθέτουμε κοινό hardware και ομογενή εμπειρία χρήσης. Η εκρηκτική ανάπτυξη της πλατφόρμας μας ικανοποιεί πολύ, αλλά ταυτόχρονα μας σηκώνει και εμπόδια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η εμπειρία χρήσης θα είναι ανάλογη αυτής του iPhone, είτε τρέχει σε μια συσκευή με μεγάλη οθόνη όπως το HTC Desire, είτε σε μία με μικρή, όπως το γλυκύτατο Xperia X10 Mini της Sony Ericsson. Είτε με την τελευταία έκδοση του ραγδαία εξελισσόμενου λειτουργικού, είτε με μια παλιότερη.

Για να βεβαιωθούμε ότι όλα δουλεύουν όπως θέλουμε, θα έχουμε μια σύντομη beta περίοδο, που θα ξεκινήσει στα τέλη αυτού του μήνα και για την οποία έχουμε, εδώ και λίγη ώρα, ανοίξει την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Άν ενδιαφέρεστε να είστε από τους πρώτους που θα βάλουν το AthensBook στην Android συσκευή τους και έχετε τον χρόνο και τη διάθεση να μας βοηθήσετε να παρουσιάσουμε μια όσο το δυνατό πιο polished πρώτη έκδοση, συμπληρώστε την φόρμα, δίνοντάς μας κάποιες βασικές πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την ομάδα των beta testers. Η τελική επιλογή των testers θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Η εντεινόμενη έμφαση στο Android δεν σημαίνει ότι η ανάπτυξη του AthensBook για το iPhone έχει μπει σε δεύτερη μοίρα — το αντίθετο! Σε λίγες μέρες έρχεται στο App Store της γειτονιάς σας η έκδοση 1.7, που φέρνει τον έξυπνο οδηγό πόλης στην εποχή του retina display και του multitasking, και αντί να προσθέτει νέα ενότητα πληροφορίας, ξαναχτίζει εκ βάθρων μια πολύ δημοφιλή υπάρχουσα. Περισσότερα γι’ αυτό πολύ σύντομα!

17 Responses to “AthensBook Goes Android: calling all beta testers!”

  1. Kostas

    Mporo na kano testing se opoiadipote oles tis samsung syskeves ne android. Including the big one (not phone device exactly:-) ).

    Contact with me me ena email gia perissotera…

  2. Γειά χαρά Κώστα.

    Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σου για την beta — το ότι έχεις διάφορες συσκευές με android αλλά και tablet πέραν από smartphones είναι εξαιρετικό.

    Μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την φόρμα στην σχετική σελίδα (http://www.athensbook.gr/el/android) και γράφωντας τα σχετικά στοιχεία για τις συσκευές και λογισμικό που τρέχουν στο πεδίο με τις ‘Επιπλέον πληροφορίες’.

  3. Jim Jimakos

    Distixos 16/11 mpaino fantaros kai telika den tha mporeso na asxolitho me to beta testing afou gia 1-2 mines den tha exo to Desire mou sto stratopedo pou parousiazomai giati den thelo na to klaio… Isos tsimpiso ena joy 845 me android 2.1 gia to stratopedo kai na voithiso kai ego apo ekei alla pros to paron tipota den einai sigouro…

  4. Δεν πειράζει Jim, σ’ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προσφορά σου ούτως ή άλλως. Καλή θητεία και καλός πολίτης!

  5. Thessbook αναμένεται να βγει σύντομα;

  6. Ναι, το ThessBook για το Android θα ακολουθήσει το AthensBook σχετικά γρήγορα!

  7. Σπύρος

    Αργει πολύ ακομη;;;Γνωριζετε ημερομηνία που θα βγεί η εφαρμογή στο Μαρκετ;;;
    Ευχαριστω!

  8. Γειά χαρά Σπύρο. Μόλις τελείωσε το κάλεσμα για την private beta και είμαστε σε φάση δοκιμών. Stay tuned!

  9. Σπύρος

    Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να χαρούμε την εφαρμογή σύντομα!!!
    Ευχαριστώ!

  10. ποτε θα μπει στο market για android? πως πανε οι δοκιμες?

  11. antonis

    Einai h monadiki efarmogi pou mou elipse apo to palio mou 3gs..

  12. Romanos

    Καλημέρα κι απο εμένα! Χρόνια Πολλά και καλά… Κι εγώ
    συμφωνώ με τον “antonis” οτι είναι ίσως η μόνη εφαρμογή που μου
    λείπει απο το 3gs. Ο μόνος λόγος που γράφω “Χριστουγεννιάτικα”
    είναι επειδή έψαχνα για βενζινάδικα να δω ποια είναι ανοιχτά αλλά
    εις μάτην… Ενώ με το AthensBook δε θα είχα κανένα πρόβλημα! Είμαι
    εν αναμονή λοιπόν για να το χρησιμοποιήσω στο HTC Desire! Keep up
    the good work και καλά Χριστούγεννα και πάλι!!!

  13. PanosIlio

    Καλησπέρα και Καλή Χρονιά,

    Πως πάνε οι δοκιμές, θα έχουμε σύντομα την εφαρμογή στο market του android???

  14. mortek

    Τι να απέγινε άραγε αυτή η android έκδοση;

  15. ementee

    Έχουμε κάποιο νέο για την android έκδοση;
    Υπάρχει κάποια ημερομηνία που πρέπει να έχουμε υπ’όψην μας;

  16. Helena P

    Καλησπέρα,
    Έμαθα για το application του site σας απο μια φίλη και μου φάνηκε πολύ καλή ιδέα! Το κατέβασα αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να δω τίποτα γιατί στην αρχή με ρώτησε αν θέλω να δώσω την τοποθεσία μου κι εγώ του απάντησα κατά λάθος Όχι . Το έσβυσα και το ξανά κατέβασα αλλά ακόμη όταν μπαίνω μου λέει ότι η εφαρμογή χρειάζεται την τρέχουσα τοποθεσία μου. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Ευχαριστώ

  17. Helena P

    Έλαβα το mail σας και όλα πήγαν καλά, μπήκα αμέσως. Σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά η φίλη μου είχε δίκιο το application είναι κατατοπιστικό και εύχρηστο. Καλή συνέχεια