AthensBook 1.7: Κίνηση στους δρόμους, reloaded

Την άνοιξη του 2009, στο πρώτο feature update του AthensBook, είχαμε προσθέσει την ενότητα ‘Κίνηση στους δρόμους’. Παρ’ ότι η ‘Κίνηση’ είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και είχε πάντοτε αρκετή επισκεψιμότητα, παρέμεινε όλο αυτόν τον καιρό ένα αγκάθι για εμάς. Η πληροφορία που μας έδινε η τροχαία κάλυπτε μόνο τις εργάσιμες ώρες και μόνο μεσοβδόμαδα. Και τότε ακόμα, με συχνότητα ενημέρωσης που ξεπερνούσε το ημίωρο, ήταν ελαφρώς μπαγιάτικη — σε μια υπηρεσία που χρειάζεται την πιο φρέσκια πληροφορία. Δυστυχώς τα κόστη για real-time πληροφορία (από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας) ήταν πολύ υψηλά.

Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι που συναντηθήκαμε με μια εταιρία που δουλεύει με αυτή την πληροφορία και μάλιστα χτίζει επάνω της: η Infotrip, δημιουργός του myroute.gr. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε την πιο αξιόπιστη πληροφορία για τον κυκλοφοριακό φόρτο και τα έκτακτα συμβάντα στο AthensBook. Το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα, στην νέα έκδοση 1.7, που είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store.

Ο color-coded πίνακας με την πληροφορία για τον κυκλοφοριακό φόρτο έχει ενισχυθεί με πολλή λεπτομέρεια και έναν εύκολο τρόπο για να βρείτε τους δρόμους που σας ενδιαφέρουν. Πλάι του υπάρχει κι ο πίνακας με συμβάντα — από έργα μετρό, μέχρι διαδηλώσεις και ατυχήματα. Και για όσους τρέχουν iOS 4 στη συσκευή τους (ελπίζουμε όλοι), έναν χάρτη με ζωντανή πληροφορία. Όπως σε όλους πλέον τους χάρτες του AthensBook, ακόμα και η τρέχουσα θέση του χρήστη είναι ζωντανή.

Το καλύτερο απ’ όλα; Η πληροφορία είναι διαθέσιμη 24/7 και ενημερώνεται κάθε 5 λεπτά περίπου. Είναι πληροφορία εντυπωσιακά ακριβής, σε πραγματικό, πρακτικά, χρόνο. Πληροφορία που δεν θα βρείτε σήμερα σε καμιά άλλη κινητή συσκευή, στο price point των 0 ευρώ =) Και που πιθανότατα δεν θα βρείτε σε τόσο εύχρηστη μορφή, ούτε αν πληρώσετε.

Πέρα από την κίνηση στους δρόμους, η έκδοση 1.7 φέρνει multitasking support και αξιοποιεί την εξαιρετική retina display των iPhone 4 και iPod touch 4G, με ξαναδουλεμένα, εντυπωσιακής ευκρίνειας γραφικά. Και βέβαια, περιλαμβάνει ένα σωρό μικροβελτιώσεις που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά κάνουν το AthensBook πιο γρήγορο και πιο ευχάριστο στη χρήση.

Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας. Enjoy!

6 Responses to “AthensBook 1.7: Κίνηση στους δρόμους, reloaded”

  1. Cghera

    Άψογο γιατί το myroute λόγω flash δεν λειτουργούσε στο iPhone

  2. Giorgos

    Πολύ χρήσιμο, συγχαρητήρια! Υπάρχει ένα μικρό λάθος: όταν έχει κίνηση στην Αλεξάνδρας, εμφανίζεται κάτω από το “Αλεξάνδρας (προς Πατησίων)”, ενώ η κίνηση είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση.
    Επίσης, σκοπεύετε να το κάνετε Universal app?

  3. Γιώργο, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Σχετικά με το πρόβλημα, θα το κοιτάξουμε και θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ειδικής έκδοσης για το iPad, ή μετατροπής του AthensBook σε Universal App και θα γράψουμε στο blog όταν θα έχουμε περισσότερα γι’αυτό.

  4. Giorgos

    Πολυ χρησιμη η εφαρμογη, μονο που δεν ειδα να εχει ανθοπωλεια!!!
    Φιλικα Γιωργος.

  5. Nikos

    Γεια σας! Πολυ καλη εφαρμογη! Ειδικα η λειτουργια Traffic με εχει διευκολυνει παρα πολυ…
    Μονο ενα προβλημα εχω να επισημανω: μετα απο ανανεωση στην εκδοση 1.8.3 αντιμετωπιζω προβλημα με την επιλογη χαρτη στο Traffic, ενω δηλαδη μου βγαζει κανονικα την κινηση στην επιλογη λιστας, αντιθετα οταν επιλεγω να μου εμφανισει την κινηση στο χαρτη μου δειχνει μια πρασινο-κιτρινο-κοκκινη μουτζουρα!
    Δεν ξερω αν φταιει η συσκευη μου, παντως στην προηγουμενη εκδοση που ειχα δουλευε κανονικα…
    Device: Iphone 3G – iOS 4.2.1

  6. Καλημέρα Νίκο, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Έχουμε κι άλλη μια αναφορά για αυτό το πρόβλημα — φαίνεται να επηρεάζει ειδικά τα iPhone 3G και ειδικά αυτά που τρέχουν iOS 4.2.1. Το κοιτάζουμε προσεκτικά για να το λύσουμε στο επόμενο update.