AthensBook Places!

Πριν περίπου δυόμιση χρόνια, με το AthensBook να κάνει ακόμα τα πρώτα του βήματα, είχαμε ξεκινήσει το AthensBook Contribute, το web- και mobile web-based εργαλείο με το οποίο η κοινότητα των χρηστών μας μπορούσε να συνεισφέρει σημεία ενδιαφέροντος που θα ήθελε να συμπεριληφθούν στον έξυπνο οδηγό πόλης. Σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, το Contribute ήταν βασική πηγή για το περιεχόμενο που βλέπετε στον οδηγό, με περισσότερα από 2.500 σημεία που συνεισφέρατε εσείς, οι χρήστες.

Από αύριο το θρυλικό Contribute βγαίνει στη σύνταξη. Τη θέση του παίρνει ένα πολύ πιο φιλικό εργαλείο, το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε σημεία, να σημειώσετε σημεία που έχουν κλείσει ή να καταχωρίσετε αλλαγές στοιχείων για κάποιο σημείο, για όλες σχεδόν τις υπάρχουσες και για κάποιες μελλοντικές κατηγορίες του AthensBook. Το νέο εργαλείο λέγεται AthensBook Places και θα το βρείτε εδώ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από σήμερα κιόλας.

Όπως θα δείτε στην πρώτη χρήση του Places, κεντρικό μέρος της διαδικασίας είναι το πεδίο έξυπνης αναζήτησης, που σας επιτρέπει να δείτε αν το σημείο που ψάχνετε να προσθέσετε ή να σημειώσετε για διαγραφή ή τροποποίηση υπάρχει ήδη στη βάση του AthensBook. Η αναζήτηση αυτή χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή με την έξυπνη αναζήτηση στο AthensBook for iOS. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα να βρείτε το φαρμακείο στο Χαλάνδρι που θυμάστε ότι έχει κλείσει, χωρίς να χρειάζεται να θυμηθείτε το όνομα της φαρμακοποιού. Αντίστοιχα, να βρείτε εκείνη την πιτσαρία με το περίεργο όνομα στο Μαρούσι που τώρα έχει αλλάξει και έχει γίνει μεζεδοπωλείο.

Επίσης, μπορείτε πλέον να δίνετε και περισσότερες πληροφορίες για το σημείο που καταχωρίζετε. Αν μάλιστα είστε ιδιοκτήτες ή εκπρόσωποι κάποιου καταστήματος, μπορείτε να καταχωρίσετε και ένα email επικοινωνίας για να σας ενημερώσουμε μόλις είναι έτοιμη η ειδική υπηρεσία του Places που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαχειρίζονται την παρουσία τους στο AthensBook.

Όπως πάντα, περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις ιδέες σας για να κάνουμε το AthensBook Places ακόμα καλύτερο. Place away! =)