Το Νέο AthensBook Traffic Είναι Εδώ!

1610895_10153181424637490_4954435103317597607_n

Στις αρχές Φεβρουαρίου σας ανακοινώσαμε πως η παροχή της ενότητας Κίνησης στους Δρόμους διακόπηκε προσωρινά και εξηγήσαμε κάποιους από τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σήμερα, δύο μήνες περίπου μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το νέο AthensBook Traffic είναι εδώ! Και είναι καλύτερο, πλουσιότερο, ακριβέστερο και με την μεγαλύτερη κάλυψη που είχε ποτέ.

Εδώ και κάποιο καιρό ξεκινήσαμε μια συζήτηση με τους συνεργάτες μας στην Telenavis Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, και ο νέος μας πάροχος δεδομένων κίνησης για την Αθήνα. Το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης είναι η νέα ενότητα κίνησης. Σε αυτή τα δεδομένα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας που παίρναμε στο παρελθόν αντικασταστάθηκαν, πλήρως, από δεδομένα προερχόμενα από διάφορους στόλους οχημάτων. Τη πληροφορία αυτή επεξεργάζεται η Telenavis με ειδικούς αλγορίθμους που δημιουργούν μια συνολική εικόνα του κυκλοφοριακού φόρτου που βλέπετε εσείς στην οθόνη της συσκευής σας.

Με μια μόνο ματιά στην ενότητα θα παρατηρήσετε πως η κάλυψη είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη, συμπεριλαμβάνοντας οδούς που παλιότερα δεν παρουσιάζαμε καθόλου, αλλά και πλήρη πληροφορία και για τα δύο ρεύματα σε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και τις εξόδους/ράμπες (π.χ. στην Αττική Οδό).

Παράλληλα, αδράξαμε την ευκαιρία να ξαναγράψουμε μέρος της υλοποίησης στο Android. Σκοπός μας ήταν να μεγιστοποιήσουμε την επίδοση σε κάθε συσκευή, από τις παλιότερες υποστηριζόμενες (με το παλαιολιθικό πλέον Android 2.3) μέχρι τις πιο σύγχρονες. Αντικαταστήσαμε μέρος της υλοποίησης της βιβλιοθήκης της Google με δική μας, κάνοντας καλύτερη διαχείριση της μνήμης, ενώ παράλληλα κρατήσαμε ιδιαίτερα χαμηλό τον όγκο δεδομένων που κατεβάζει η συσκευή (λιγότερο από 1KB για όλη τη πληροφορία, χωρίς μεταφορά εικόνων!). Η προσπάθειά μας απέδωσε καρπούς: Ο χάρτης πλέον φορτώνει μέχρι και 10 φορές γρηγορότερα ενώ ακόμη και σε συσκευές πενταετίας η ενότητα είναι, αν όχι σβέλτη, ικανοποιητικά γρήγορη.

Το Νεο AthensBook Traffic είναι ήδη διαθέσιμο στο AppStore της Apple και το Play Store της Google. Σας προσκαλούμε να το δοκιμάσετε!