Απόσυρση της εφαρμογής μας για τα Windows 8

Στα τέλη του 2011 η Microsoft μας έκανε την τιμή να μας ζητήσει να αναπτύξουμε μια έκδοση του AthensBook για τα Windows 8, ως μια από τις τρείς launch εφαρμογές της πλατφόρμας στην Ελλάδα. Η εφαρμογή διατέθηκε αρχικά ως beta το καλοκαίρι του 2012 και όταν τα Windows 8 έγιναν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο του 2012 ήταν εκεί προσφέροντας μεγάλο μέρος της πληροφορίας της πλατφόρμας μας στους χρήστες των Windows 8.

Μέσα στα επόμενα χρόνια το AthensBook αναπτύχθηκε σημαντικά, με προσθήκη νέων λειτουργιών αλλά και της Web έκδοσης, που πλέον υποστηρίζει τόσο το παραδοσιακό desktop όσο και tablets και smartphones. Σήμερα η χρήση της Web έκδοσης του AthensBook συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά από χρήστες με συσκευές Windows, τηλέφωνα και υπολογιστές, ενώ η (desktop-only) έκδοση για Windows 8, η οποία είχε αρχικά σημαντική επιτυχία αλλά δεν απέκτησε ποτέ τα επίπεδα χρήσης που θα δικαιολογούσαν διαρκή επένδυση σε νέες λειτουργίες και δεν έχει ανανεωθεί εδώ και πολύ καιρό, δεν προσφέρει πλέον κάποιο πλεονέκτημα στους χρήστες των Windows 10.

Έτσι, αποφασίσαμε πως, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, θα σταματήσουμε να προσφέρουμε την παλιά έκδοση για Windows 8 στο Windows Store. Για (τους λίγους από) εσάς που χρησιμοποιείτε ακόμη αυτήν την έκδοση, μπορείτε να βρείτε την ίδια πληροφορία και ακόμη περισσότερες λειτουργίες, τόσο για την desktop όσο και για τις mobile συσκευές σας στο http://www.athensbook.gr/web.

Ενώ πάντοτε εξετάζουμε το ενδεχόμενο να παρέχουμε μια νέα, ενοποιημένη έκδοση για Windows 10 και Windows Mobile, συνεχίζουμε την ανάπτυξη της έκδοσης Web με προσθήκη νέων λειτουργιών και καλύτερη υποστήριξη εγγενών δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω των τεχνολογιών του Web στις μεγάλες πλατφόρμες, από τις οποίες φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Windows.