Όροι και Πολιτική Περιεχομένου

 

Το περιεχόμενο που υποβάλλεται από τους χρήστες στο AthensBook διέπεται από τους παρακάτω Όρους και Πολιτική Περιεχομένου καθώς και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΠΠΠΔ) του AthensBook/ThessBook.

Σχόλια

Προσκαλούμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας να συνεισφέρουν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες από καταστήματα στην πόλη, αφήνοντας μια βαθμολογία και ένα σχόλιο γι’αυτά. 

 1. Κάθε σχόλιο που υποβάλλεται στο AthensBook περνά από έλεγχο δημοσίευσης βάσει των Όρων και της Πολιτικής αυτής.
 2. Δημοσιεύουμε και επιθυμούμε σχόλια που προσθέτουν χρήσιμη πληροφορία πέραν αυτής που επικοινωνείται μέσω των βαθμολογιών ενός σημείου. Θέλουμε να βλέπουμε σχόλια που είναι σύντομα, ειλικρινή, συγκεκριμένα, χρήσιμα και επί της ουσίας.
 3. Τα σχόλια πρέπει να αποτελούν συνοπτικές μαρτυρίες προσωπικών εμπειριών. Όχι αντιγραφή φημών, ειδήσεων, αστικών μύθων, διαφήμισης ή της άποψης τρίτων προσώπων για κάθε σημείο. Γράφουμε γι’αυτά που είδαμε, ακούσαμε, φάγαμε και ήπιαμε. Γράφουμε πράγματα που θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να διαβάσουμε για ένα σημείο στο smartphone, tablet ή υπολογιστή μας αν ψάχναμε να βρούμε που θα πάμε για φαγητό ή ποτό ή — έχοντας επιλέξει κάποιο σημείο, τι να παραγγείλουμε ή τι να αποφύγουμε από τον κατάλογο. Τι ξεχώρισε, τι εντυπωσίασε, ή τι απογοήτευσε.
 4. Οι αποδέκτες των σχολίων είναι, πρωτίστως, η κοινότητα των χρηστών του AthensBook και όχι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Τα συγχαρητήρια ή οι παρατηρήσεις προς τις επιχειρήσεις περισσεύουν· δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα πως θα διαβαστούν από κάποιον εκπρόσωπο της επιχείρησης ούτως ή άλλως.
 5. Απορρίπτονται σχόλια που γενικώς και αορίστως επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν ένα σημείο και δεν προσφέρουν χρήσιμη γνώση για την κοινότητά μας:
  1. Το ‘Ωραίο φαγητό’ δεν προσθέτει τίποτα σε μια καλή βαθμολόγηση ενός εστιατορίου. Το ‘Ωραίο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και λάδι τρούφας’ προσθέτει πολλά. Το πρώτο θα απορριφθεί, το δεύτερο όχι.
  2. Το ‘Σούπερ pub’ ως σχόλιο για μια pub δεν έχει λόγο ύπαρξης στο AthensBook. Όπως και το ‘φανταστικό σουβλάκι’ για ένα σουβλατζίδικο. 
  3. Εμφανώς διαφημιστικού τύπου σχόλια χωρίς όπως π.χ. ‘Το καλύτερο στέκι στα νότια!!!’ επίσης δεν είναι αποδεκτά. Κάθε θαυμαστικό, εκθετικά μεγαλύτερη πιθανότητα απόρριψης του σχολίου.
 6. Υποβάλλετε σχόλια στα ελληνικά (με ελληνικούς χαρακτήρες) ή τα αγγλικά. Oxi greeklish.
 7. Μην αφήνετε σχόλια ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Δεν είναι τόσο ωραίο αισθητικά, μπορεί να παρεξηγηθεί ως θυμός ή ένταση και είναι σαφώς πιο δυσανάγνωστα από το κανονικό κείμενο.
 8. Απαγορεύεται ρητά η υποβολή σχολίων σε επιχειρήσεις από άτομα που είναι ή έχουν προσωπική ή επαγγελματική σχέση με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων αυτών. Διαθέτουμε πολλές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, κάποιες από αυτές χωρίς κόστος – η κατάχρηση της λειτουργίας των σχολίων από εκπροσώπους επιχειρήσεων ή κοντινά τους πρόσωπα για λόγους αυτοπροβολής δεν είναι μια από αυτές και τέτοια σχόλια απορρίπτονται άμεσα και μπορεί να οδηγήσουν σε τερματισμό λογαριασμού εφόσον παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενη κατάχρηση.
 9. Απαγορεύεται η χρήση υβριστικών, εμπρηστικών ή συκοφαντικών χαρακτηρισμών. Θέλουμε τα σχόλια στο AthensBook να είναι φιλικά προς όλους τους αναγνώστες.
 10. Δεν δεχόμαστε σχόλια που αφορούν παραβατική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων σχολίων που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί φορολογικών ή υγειονομικών ζητημάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρούμε πως ο κατάλληλος χώρος έκφρασης είναι οι αρμόδιες αρχές και όχι ένας οδηγός πόλης.