Θέατρο

Ρήσος

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Η πρεμιέρα ήταν sold out. Και λογικό. Δεν έχει κανείς συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Ρήσος» του Ευριπίδη (δεν γνωρίζουμε πραγματικά από ποιον γράφτηκε), σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου – και μάλιστα στο Λύκειο του Αριστοτέλη. Ο αρχαιολογικός χώρος φιλοξενεί μια ιδιαίτερη παράσταση, κατά την οποία οι θεατές χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες και κινούνται, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη δράση (εσείς έχετε ξανακάνει κάτι παρόμοιο;), ενώ στο δεύτερο μέρος οι θεατές κάθονται είτε στις ειδικές θέσεις είτε στη χλόη και παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου. Α! Και για να πάτε διαβασμένοι: ο «Ρήσος» βασίζεται στη ραψωδία Κ της Ιλιάδας, ανεβαίνει για τέταρτη φορά στη σύγχρονη εποχή και η συγκεκριμένη σκηνοθετική σύλληψη βλέπει το έργο σαν ένα όνειρο του Έκτορα, την ταραγμένη νύχτα μετά τη νικηφόρα μάχη του απέναντι στους Έλληνες.

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Αντριάν Κολαρίτζ, Γιώργος Κουτλής, Ερρίκος Μηλιάρης, Αργύρης Πανταζάρας, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημόκριτος Σηφάκης, Ουσίκ Χανικιάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Σε αυτό το treat! είχαμε κλήρωση: Ένας τυχερός συνδρομητής των Treats! κέρδισε μια διπλή πρόσκληση για τη παράσταση! Για να συμμετέχετε κι εσείς σε μελλοντικές κληρώσεις, προσφορές και διαγωνισμούς, γραφτείτε στο Treats!

Παραστάσεις στο Λύκειο του Αριστοτέλη (είσοδος από Ρηγίλλης, πλησίον Λέσχης Αξιωματικών): Τρίτη έως Κυριακή. Ώρα προσέλευσης 20.30, ως τις 09/08. Τιμές εισιτηρίων: €20, €15, €5.

Μοιραστείτε το:

Βρείτε το στον χάρτη