Φαγητό

Poké

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Ήταν ένας από τους στόχους μας στο πρόσφατο Athens Street Food Festival και δεν απογοήτευσε — ούτε εμάς, ούτε τους άλλους επισκέπτες, που οδήγησαν σε συνεχή sell-outs τους πρώτους που έφεραν την τρέλα του poké (‘πόκε’), της χαβανέζικης σουσο-σαλάτας, στην Αθήνα. Εμπνευσμένοι από το βίντεο του foodie-ράπερ Action Bronson, που ερωτεύτηκε το poké όταν το δοκίμασε στο νησί Oahu πέρσι, οι δύο Γιάννηδες και ο Κωνσταντίνος άνοιξαν την περασμένη Τρίτη τη χαβανέζικη γωνιά τους στον πεζόδρομο της Πετράκη, απέναντι από την Taqueria Maya. Σερβίρουν μπολάκια με κύβους ωμού ψαριού, ρύζι, κομμένο φύκι και άλλα toppings, σε 7 συνολικά παραλλαγές. Πλάι στο σολομό και τη γαρίδα που γνωρίσαμε στο φεστιβάλ, θα βρεις ένα ελληνικό ψάρι ημέρας (ξεκίνησαν με το μαγιάτικο που είναι σούπερ) και μια veggie επιλογή. Αν έχεις διάθεση για περιπέτεια, μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου poké μπολ.* E ʻai kāua!

* Το poké σερβίρεται ως ορεκτικό στη Χαβάη, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο τείνει να καθιερωθεί ως αγαπημένο street food, ιδανικό για γρήγορο lunch.

Σε αυτό το treat! είχαμε κλήρωση: Δύο τυχεροί συνδρομητές των Treats! κέρδισαν από ένα poké μπόλ της επιλογής τους. Για να συμμετέχετε κι εσείς σε μελλοντικές κληρώσεις, προσφορές και διαγωνισμούς, γραφτείτε στο Treats!

Καθημερινά εκτός Κυριακής 13.00-23.00.

Πετράκη 7, Αθήνα, τηλ. 210 3226 653.

Δείτε το στο AthensBook

Μοιραστείτε το:

Βρείτε το στον χάρτη