Καφές & Τσάι / Φαγητό

Zurbarán

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Παίρνοντας το απαραίτητο ύφος, μπορείς να το προφέρεις Θουρμπαράν, σημειώνοντας ότι σου τράβηξε την προσοχή γιατί έχει το όνομα του αγαπημένου σου ζωγράφου. Η επιλογή του ονόματος είναι ωραίο μυστήριο, βέβαια, γιατί το νεοϋορκέζικου στιλ all-day café restaurant στην Πατριάρχου Ιωακείμ δεν προκαλεί ιδιαίτερα έντονους θρησκευτικούς συνειρμούς. Αντίθετα, μαζί με το παρακείμενο Coco-Μat Hotel φτιάχνουν μια ακόμα νησίδα urban κοσμοπολιτισμού, από αυτές που αισίως συνεχίζουν να εμφανίζονται στην Αθήνα της κρίσης. Το design κλέβει την παράσταση*, η διεθνής κουζίνα που σερβίρει μεσημέρι-βράδυ είναι αξιοπρεπής (ωραία κις λορέν!) και αναμενόμενα τσιμπημένη, αλλά πιο δυνατό του χαρτί είναι το bar, με ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιού και τα κοκτέιλ του πολύ καλού Benjamin Καρανικόλα (Cinco, Inbi). Διστάζαμε να το προτείνουμε ακόμα, αφού από το Μάρτιο που άνοιξε έχει γίνει talk-of-the-town, με όσα αυτό συνεπάγεται. Αλλά το τριήμερο μοιάζει καλή ευκαιρία να βρεις και κάπου να κάτσεις — τέτοιες μέρες προτίμησε είτε το πεζοδρόμιο, είτε το αίθριο στο βάθος.

 Tip: Για φαγητό, η κράτηση είναι μάλλον απαραίτητη. Το Zurbarán δεν κάνει κρατήσεις για ποτό ή καφέ, οπότε για μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις τραπέζι αν δεν σκοπεύεις να φας, προτίμησε πρωινές (11.30-13.00) ή απογευματινές (19.00-20.00) ώρες.

* Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά από τη Μαρία Κοκκίνου και τον Ανδρέα Κούρκουλα, που μεταξύ άλλων έχουν σχεδιάσει το Scala Vinoteca, το Ombra και το νέο Βασίλαινα στο Χίλτον.

Καθημερινά από τις 11.30 (lunch 13.00-19.30, dinner 20.00-01.00).
Κυριακή: brunch 12.00-19.00.

Πατρ. Ιωακείμ 38 (στα παλιά Starbucks), τηλ. 210 7238 334.

Δείτε το στο AthensBook

Μοιραστείτε το:

Βρείτε το στον χάρτη