Αθλητισμός / Κινηματογράφος

Σίγουρα Λευκά

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Την ώρα που γράφουμε αυτό το μήνυμα, φαίνεται ότι αργά απόψε θα ψιλοχιονίσει στην Αθήνα. Την ώρα που το διαβάζεις, αυτό μπορεί να έχει αλλάξει — άγνωστες οι βουλές της Αριάδνης. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τα εναλλάξ βλέμματα σε meteo και ουρανό και τα ήξεις αφήξεις των μετεωρολόγων-σταρ είναι να πας εκεί που σίγουρα τα πάντα θα είναι λευκά: αύριο το πρωί, για βόλτα στο ελατοδάσος της Πάρνηθας, με αφετηρία το γνωστό μας Φλαμπούρι. Αν μη τι άλλο, είναι εμπειρία να αναπνέεις καθαρό αέρα στους -9 χωρίς να έχεις βγει από την Αττική. Και μετά να ξαναζεσταίνεσαι με τζάκι και μαγειρευτά στο καταφύγιο. Τα ευκόλως εννοούμενα (αλυσίδες*, ζεστό ντύσιμο) παραλείπονται. Αν δεν είσαι της περιπέτειας — ή για μάσες, από τις οποίες πιθανότατα θα απέχει και η μισή Ελλάδα που δεν έχει γαστρεντερίτιδα — το υπόλοιπο του ωραίου τριήμερου μοιάζει φτιαγμένο για σινεμά: προτίμησε το υπέροχο Paterson του Τζιμ Τζάρμους που άνοιξε χτες σε Άστυ, Δαναό και Πτι Παλαί, ή τον κλασικό E.T. στο πάρκο Νιάρχου, το απόγευμα της Κυριακής.

* Ο δόμος για το Φλαμπούρι (~30′ οδήγημα από το τελεφερίκ) είναι τώρα καθαρός, αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστεί αλυσίδες το πρωί λόγω χιονιού.

Σάββατο 7/1 στις 10.45. Καταφύγιο Φλαμπούρι, Πάρνηθα, τηλ. 210 2464666. Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ. Χάρτης εδώ.

Μοιραστείτε το: