Θέατρο

Λέσχη

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Από πολλές απόψεις, η παράσταση που ανεβαίνει απόψε στο Θέατρο Τέχνης είναι το θεατρικό γεγονός της χρονιάς: η πρώτη συνεργασία Εθνικού και Τέχνης στην μακρόχρονη ιστορία τους και η πρώτη φορά που μεταφέρονται στη σκηνή οι εμβληματικές για τη μεταπολεμική ελληνική λογοτεχνία ‘Ακυβέρνητες Πολιτείες’ του Στρατή Τσίρκα. Τριλογία εκείνη, τριλογία και η θεατρική της μεταφορά, με το πρώτο μέρος, τη ‘Λέσχη’, να ξεκινά απόψε σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου. Το έργο μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1942, σε ένα παρηκμασμένο πανδοχείο στη γερμανική συνοικία της — χαώδους, ουσιαστικά ακυβέρνητης — Ιερουσαλήμ και παρακολουθεί τις ζωές ανθρώπων που έχουν καταφύγει εκεί, εκτοπισμένοι από την καταιγίδα του πολέμου που σαρώνει τον κόσμο. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή Μάνου Σιμωνίδη, του νεαρού αριστερού διανοούμενου που συγκρούεται με την παράνομη αντιφασιστική οργάνωση στην οποία ανήκει, είναι ο Δημήτρης Πασσάς. Και σε αυτόν της Έμμης, μοιραίας συζύγου ενός υπουργού της τελευταίας αυστριακής κυβέρνησης, η Ηλέκτρα Νικολούζου.

Tip: Το δεύτερο μέρος (‘Αριάγνη’) είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο στο Εθνικό και το τρίτο (‘Νυχτερίδα’) για τις αρχές του ’18, με διαφορετικούς σκηνοθέτες, αλλά τον ίδιο δεκαμελή θίασο.

Σε αυτό το treat! είχαμε κλήρωση: Δύο τυχεροί συνδρομητές των Treats! κέρδισαν 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση. Για να συμμετέχετε κι εσείς σε μελλοντικές κληρώσεις, προσφορές και διαγωνισμούς, γραφτείτε στο Treats!

Από 17/3 έως 27/5. Τετ & Κυρ 20.00, Πεμ-Σαβ 21.00.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν,
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3228 706.

 

Μοιραστείτε το:

Βρείτε το στον χάρτη