Πολιτισμός / Φαγητό

Η Αντανάκλαση του πιάτου

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Τι θα λέγατε αν σας πρότειναν να φάτε τα εκθέματα ενός μουσείου; Η ‘Εκθεση «Η Αντανάκλαση του πιάτου» που φιλοξενείται στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας συγκεντρώνει έργα 12 καλλιτεχνών, που διερευνούν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού με κύριο εργαλείο το φαγητό. Εδώ κάπου μπαίνετε εσείς όμως, αφού οι καλλιτέχνες εκτός από το ότι δημιουργούν ένα εκθεσιακό έργο τέχνης, που παρουσιάζεται στον χώρο του μουσείου και ένα εμπορικό αντικείμενο για το art shop, φτιάχνουν και μια νέα συνταγή, που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας στο εστιατόριο. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την έκθεση ότι στερείται πρωτοτυπίας ή ότι δεν ακολουθεί την τάση της εποχής. Η θεματική του φαγητού είναι της «μόδας», κυριαρχεί ως τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μουσείο δείχνει να το γνωρίζει καλά. Like!

TIP: Αν νηστεύετε, παράλληλα με τις προτάσεις της έκθεσης, εδώ θα βρείτε και ένα ξεχωριστό μενού για κάθε ημέρα! Τη Μεγάλη Τρίτη η πολύχρωμη σαλάτα με το πλιγούρι, οι σουπιές με το σπανάκι και η σοκολατόπιτα με ταχίνι έχουν την τιμητική τους.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:Κατερίνα Βέλλιου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καπέλλος, Δώρα Κύργια, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Απόστολος Ντελλάκος, Δημήτρης Φουτρής, Ελένη Χασαλεύρη, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10.00 – 23.00, ως τις 30/09.
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, τηλ. 210 3211 311.

Μοιραστείτε το:

Βρείτε το στον χάρτη