Γλυκό / Ποτό

Χαλάνδρι: Deep Cuts

Εχει Λήξει! Γραφτείτε στο treats! για να μην χάσετε άλλο event στο μέλλον!
Εχει Κλείσει! Γραφτείτε στο treats! για να προλάβετε όλα τα σημεία όσο είναι ανοιχτά!

Δεν είναι λίγα τα μέρη για τα οποία αξίζει να ταξιδέψεις στο Χαλάνδρι από την άλλη άκρη της πόλης — και πολλά από αυτά είναι πια πολύ γνωστά. Υπάρχουν όμως και κάποια πραγματικά treats που δεν ξέρει ακόμα πολύς κόσμος. Διαλέξαμε 5 που έχουμε αγαπήσει πολύ τα τελευταία χρόνια (ας πούμε ένα για κάθε φάση της μέρας):

Το Βαζάκι

Η Σταυρούλα και η Μαριαντίνα στίβουν τους πιο ψαγμένους χυμούς στην Αθήνα, σε ένα χώρο που σε κάνει να νιώθεις πιο υγιής με το που περνάς την πόρτα. Είναι ό,τι πρέπει για πρωινή βόλτα (και μετά δίπλα στην Κάισσα για geeking) και — απ’ τον Οκτώβριο — για το πιο υγιεινό brunch της πόλης, με vegan και sugar/gluten free τάρτες και pancakes, φρέσκια καρύδα, βιολογική granola με σπιτικό αμυγδαλόγαλα και άλλα ωραία.

The Falafel Project

Η Αθήνα έχει γεμίσει φαλαφελάδικα τα τελευταία χρόνια, αλλά σε αυτό το μικρό μαγαζάκι, ο Ντάνιελ φτιάχνει ίσως το καλύτερο — και μακράν πιο δημιουργικό. Μην μείνεις στα κλασικά, προτίμησε το purple haze ή το smoke & spice. Η τελευταία τους προσθήκη: εποχικά chutneys! Ιδανικό για γρήγορο μεσημεριανό, κάνει και delivery στις γύρω περιοχές.

Μυστικός Κήπος

Πέρα από τη φοβερή αυλή, είναι και ένα μεζεδοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα. Παίρνοντας το απαραίτητο ύφος, μπορείς να πεις ότι ο Δημήτρης και ο Σείριος δημιουργούν tapas ελληνικής τοπικής κουζίνας, πειραματιζόμενοι με ψαρικά, κρεατικά, αλοιφές και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Solo Gelato

Μια ανεπιτήδευτη γκουρμέ gelateria, που οριακά μπαίνει στα ‘λιγότερο γνωστά’ γιατί σπάνια πλέον θα την βρεις άδεια, ακόμα και τις πιο άσχετες ώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε στο Χαλάνδρι και να μην περάσουμε για φιστίκι ή καρύδα ή αμαρένα. Ή τη μυστήρια (και συνήθως καταπληκτική) ‘νέα γεύση’: πιο πρόσφατα, το καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Najbarajo

Μετά το καζάν ντιπί, το ποτό. Αν η έμφαση είναι στην ‘υγρή γαστρονομία’, μέρη όπως το Spiti, το Theory ή το Think+ είναι εκτός συναγωνισμού. Αλλά όσο οι μέρες είναι καλές, αξίζει να περάσεις απ’ την πολύχρωμη (και καλά κρυμμένη) αυλή του Najbarajo, στο τέρμα μιας μικρής στοάς στην Α. Παπανδρέου.

  1. Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, τηλ. 210 6800 067.
  2. The Falafel Project, Χαϊμαντά 19-21, τηλ. 210 6819 192.
  3. Μυστικός Κήπος, Καραολή Δημητρίου 21, τηλ. 213 0370 929.
  4. Solo Gelato, Α. Παπανδρέου 44, τηλ. 210 6813 622.
  5. Najbarajo, Α. Παπανδρέου 38, τηλ. 210 6856 736.

Μοιραστείτε το: